Την Τρίτη 9-4-2024 πραγματοποιήθηκαν δράσεις κι εκδηλώσεις αθλητικού, παιδαγωγικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο νησί μας, με σκοπό αθλητές (Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες), να μυήσουν τους μικρούς μαθητές κι όχι μόνο, στις αξίες και τα ιδεώδη του Αθλητισμού.
Στην Πλατεία Μιαούλη λοιπόν, που είχε μεταμορφωθεί σ’ έναν μεγάλο αθλητικό χώρο, λάμβαναν χώρα πολλά ολυμπιακά αθλήματα όπως: ξιφασκία, σκοποβολή, καράτε, τάε κβο ντο, πάλη, ιστιοπλοΐα, καλαθοσφαίριση, πυγμαχία, ποδόσφαιρο, ενόργανη γυμναστική κ. ά. Τα παιδιά της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης, είχαν τη δυνατότητα με τη συνοδεία του γυμναστή τους κ. Μιχάλη Λαού, να συμμετέχουν σ’ αυτά και να γνωρίσουν Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες Πρωταθλητές της χώρας μας. Στόχος του προγράμματος ήταν η προώθηση των αθλητικών ιδεωδών του Ευ Αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν, μετά το τέλος της εκδήλωσης, μπλουζάκια, αναμνηστικά μετάλλια και έπαινοι για τη συμμετοχή τους.

Παράλληλες δράσεις την ημέρα αυτή, είχαν η Β’ και η Γ’ τάξη του σχολείου μας, όπου παρακολούθησαν την έκθεση στην αίθουσα Βάτη, αναμνηστικών αντικειμένων, 20 χρόνια μετά τη γιορτή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004», του Θοδωρή Καρατζούνη.

Δράσεις Αθλητικής Ολυμπιακής- Παραολυμπιακής Παιδείας