Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κριστιαν Άντερσεν.
Τα παιδιά της Α’ και Β’ τάξης, τιμώντας την ημέρα αυτή, επισκέφθηκαν την Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου, όπου συμμετείχαν σε πολλές πλούσιες δράσεις φιλαναγνωσίας. Αφού άκουσαν το φετινό μήνυμα της ΙΒΒΥ από τον κ. Παναγιώτη Λίτσα, μίλησαν για τα αγαπημένα τους βιβλία και ήρωες, διασκέδασαν βλέποντας ταινία σχετική με το βιβλίο και πήραν συνέντευξη διαδικτυακά από τη συγγραφέα κ. Χαρούλα Αποστολίδου.

Παράλληλες δράσεις για την ημέρα αυτή, έγιναν και στη Δ’ τάξη όπου ο κ. Π.Λίτσας, ήρθε στην αίθουσα, διάβασε το φετινό μήνυμα της ΙΒΒΥ, -που ετοίμασε το ιαπωνικό τμήμα, με τίτλο: «Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας»-, κι αφού τόνισε την αξία των καλών παιδικών βιβλίων, συνομίλησε με τα παιδιά και τα ενθάρρυνε να διαβάζουν όσα περισσότερα βιβλία μπορούν.

Κι επειδή η εικονογράφηση ενός βιβλίου αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο μετά το κείμενο, οι μαθητές πήραν συνέντευξη από την καθηγήτρια Γαλλικών του σχολείου μας, κ. Celine Dewas, που τυχαίνει να είναι και εικονογράφος σε πολλά παιδικά βιβλία διαφόρων εκδοτικών οίκων. Αφού τούς εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται και πόσες φορές χρειάζεται να διορθώσει κάποιες ζωγραφιές της μέχρι την τελική έκδοση ενός βιβλίου, μετά τους έδωσε την ευκαιρία να «πειραματιστούν» στο tablet της, ζωγραφίζοντας ομαδικά μια εικόνα δικής τους έμπνευσης….

Τρίτη 2 Απριλίου 2024 – Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου